Translate

КонкурсиКОЛЕДЕН КОНКУРС

 
Спокойна и благословена Коледа, приятели!
Дойде време да обявим победителя в конкурса за написване на приказка КОЛЕДНА МАГИЯ.
В конкурса се включиха две приказки:
Приказка за желанието - автор Нели Пенева и
Коледно чудо - автор Галина Петрова
Приказки за теб реши да награди и двете авторки, защото и двете приказки заслужават да бъдат на първо място.
Благодаря за участието!
Весели празници!

https://www.facebook.com/PrikazkiZaTeb

Напиши приказка
Мили приятели,
Дойде време за първият ни конкурс.
Всички вие сте поканени да участвате в него.

Темата на конкурса е: Напиши приказка.

Всеки от вас е запазил детето в себе си и сега е момента да дадете шанс  на въображението си и да запишете вашите собствени приказки.
Най-сполучливите приказки ще бъдат публикувани в блога.
Краен срок за изпращане на творбите - 30.09.2013г.
Текстовете изпращайте на адрес:
maiaan70@gmail.com
За конкурсаЗдравейте приятели,
Време е да обявим победителя от конкурса за написване на приказка.
Много деца взеха участие и всички те се справиха много добре, но победителя е само един.
И това е Кирил Димов на 8г.
Приказката е Изобретателният принц.
 Желая на всички вас здраве и успех в училище!
Благодаря на всички участници в конкурса!


Изобретателният принцИмало едно време един баща и един син. Те не били обикновени. Бащата бил цар, а синът принц. Царството им водело много войни. Царят бил убит. Принцът, който се казвал Сашо, избягал в гората. Той бил умен и смел, но бил дете. Трябвало да се крие, докато порасне. В гората живеел говорещ дракон. Като видял момчето той отишъл при него и казал:
- Принце, ти си в голяма беда тук. Аз ще те заведа на един остров.
И го завел. На острова Сашо открил много интересни неща. Например, буболечки, които можеш да използваш вместо телефони. Той говорел всеки ден чрез тях, но не знаел на кого се обажда. Гласът от другата страна, бил един и същ. Имало също листа, които се превръщали в сандвичи и плодове, които ставали на напитки, само като ги докоснеш с пръст. Островът обаче бил собственост на един страшно голям великан. Драконът казал на принц Сашо, че той използва буболечките, за да говори с него. Иска да му стане приятел, а после ще го подчини. Така постъпвал великанът със всичките си гости.
- Аз мога да го победя! – казал Сашо.
Великанът живеел в крепост от хартия, а и той бил хартиен. Това била необикновена хартия, която не може да се разруши с меч или друго оръжие. Принц Сашо постоил хартиен катапулт и направил хартиени бойни топки, които подпалил. После ги изстрелял към крепостта. Всичко пламнало, запалил се и великанът и така бил победен. Островът бил освободен.
Говорещият дракон отново дошъл при принца и казал:
- И тук вече не е място за теб. Ще те заведа на друг остров.
И го завел. Островът бил красив и зелен, но на брега лежала тежко ранена русалка. Тя била нападната от страшна хидра, която имала крепост в гората.
Принц Сашо разбрал от русалката, че крепостта приличала на тази на великана, но не била съвсем от хартия.
- Вътре е каменна – казала русалката. – Хартията само покрива камъка, за да се объркаш.
Сашо построил железен катапулт и го заредил с железни бойни топки, но преди да нападне, облепил желязото с хартия. Хидрата не разбрала, че я грози опасност и загинала под развалините на крепостта си. Говорещият дракон пак дошъл при принца:
- Това място вече не е за теб – казал той. После извадил огледало изпод крилото си. – Това е портал към далечен остров. Ще те заведа там.
И преминали портала. Островът се оказал голям и просторен. Каквото поискал принцът, само да го видел в ума си и то се появявало. Сашо си направил армия, построил си замък и започнал да управлява, като истински цар. Имало обаче в самия център на острова мрачна крепост. В нея се криели дяволски създания. Принцът наредил на войниците си да построят катапулти от най-красивите цветя и да ги заредят с бойни топки от слънчева светлина. Мрачната крепост била разбита, а дяволските създания се изпарили.
Така принц Сашо освободил още много острови, а обитателите им му останали верни приятели. Когато станал достатъчно голям, за да бъде истински цар, той имал много земи и знаел как да се справи със всяка опасност. Нарекли го изобретателният принц. А той останал добър и смел, защото не се страхувал да се изправя пред препятствия.

Кирил Димов - 8 год.

Харесвате ли публикацията?

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Wikipedia

Резултати от търсенето